Zakaj modularni UPS poveča razpoložljivost in znižuje skupne stroške lastništva?

Zakaj modularni UPS poveča razpoložljivost in znižuje skupne stroške lastništva?


Vpliv izpada električne energije v podatkovnih centrih je lahko katastrofalen. Zanesljiva in učinkovita rešitev so sistemi za neprekinjeno napajanje (UPS). Potrebno je paziti in se prepričati, da imate najboljše pomožne napajalne sisteme. Ko je UPS nameščen, je pa velik poudarek na zanesljivosti. Iz tega razloga je potrebno zaščititi kritične porabnike z najsodobnejšimi UPS sistemi. ABB, kot eden od vodilnih UPS dobaviteljev, je vložil veliko truda v razvoj in izboljšanje UPS modelov, ki optimizirajo razpoložljivost in znižajo skupne stroške lastništva. ABB-jeva edinstvena UPS zasnova temelji na konceptu prave modularnosti.

 

V centraliziranih sistemih, lahko izpad ene točke zniža ali celo onemogoči delovanje celotnega sistema. Pri DPA (Decentralized Parallel Architecture) ima vsak UPS modul svojo strojno in programsko opremo, ki jo potrebuje za avtonomno delovanje – kar pomeni, da ni skupnih kritičnih elementov in posledično tudi zato ni nezavarovanih točk. V primeru, da en modul odpove, preostali moduli prevzamejo breme in sistem lahko deluje brez prekinitev.

 

Razpoložljivost oziroma kako povečati razpoložljivost, je najpomembnejša prednost UPS sistemov. To je merilo, koliko časa na leto je sistem pripravljen in je na voljo. Razpoložljivosti UPS sistemov se meri z MTBF (povprečen čas med okvarami) in MTTR (povprečen čas za popravilo). Najboljši način za povečanje razpoložljivosti energije je povečanje MTBF parametra in zmanjšanje MTTR sistema za zaščito moči. Narava modularne zasnove je več kot primerna za doseganje teh ciljev.

 

Modularni UPS